Lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistäminen kannattaa sillä voit säästää merkittäviä summia joka kuukausi. Yhdistä lainoja helposti kauttamme, sillä olemme listanneet sinulle valmiiksi vaihtoehtoja joiden kautta lainojen yhdistäminen onnistuu mahdollisimman mutkattomasti.

Valitse tarvitsemasi lainasumma lainojen yhdistämiseen.

Valitse yhdistelylainasi

Valitse lainanantaja, täytä ja lähetä lainahakemus yhdistääksesi lainat.

Lainojen yhdistäminen on helppoa ja nopeaa

Tavoitteenamme on, että sinun tarvitsee käyttää vain yhtä palvelua, sillä lainojen yhdistäminen voi olla mutkatonta ja nopeaa. Lainojen yhdistämisestä ei tarvitse tehdä liian vaikeaa. Kauttamme voit hakea yhdistelylainaa yhdellä hakemuksella ja saada lainaa jopa 60 000 euroon asti. Voit säästää merkittävän summan joka kuukausi ja helpottaa päivittäistä budjettiasi. Täyttämällä lainahakemuksesi juuri nyt voit saada rahat tilillesi jopa saman päivän aikana.

Jos tarvitset lisää lainaa, etkä enää saa uutta pienlainaa, niin sinun kannattaa yhdistää olemassa olevat luottosi. Pienen lainan sijaan voit saada isomman yhdistelylainan, josta jää rahaa yli käytettäväksesi vanhojen lainojen takaisinmaksun jälkeen. Tämä kannattaa, sillä pääset samalla eroon kalliista lainoistasi ja saat hieman lisälainaa tarpeisiisi. Ellet tarvitse ylimääräistä lainaa, niin haet yhdistelyluottoa vain sen verran kuin tarvitset luottojen yhdistämiseksi. Muista maksaa kaikki yhdisteltävät luottosi pois välittömästi, ellei luotonmyöntäjä tee tätä sinun puolestasi.

Yhteishakija parantaa lainan mahdollisuuksia

Mikäli olet saanut aikaisemmin kielteisiä luottopäätöksiä hakiessasi lainaa, niin sinulla on kuitenkin vielä vaihtoehtoja lainan saamiseksi. Yksi mahdollisuus parantaa todennäköisyyttä lainan saamiselle ja saada paremmat ehdot lainalle on hakea lainaa yhdessä yhteishakijan kanssa. Mikäli hakemuksessasi on yhteishakija, niin vastuu lainan takaisinmaksusta jakautuu kanssanne ja vähentää lainaamisen riskiä. Yhteishakija tai rinnakkaishakija lainassa voi olla myös joku muu kuin samaan talouteen kuuluva henkilö. Yhteishakijana voi olla esim. ystäväsi, sukulaisesi tai vaikka jompi kumpi vanhemmistasi. Yhteishakija lainassasi parantaa merkittävästi mahdollisuuksiasi saada edullisempi laina. Yhteisellä hakemuksella voitte saada matalampaa korko lainalle, sekä pienentää kuukausittaisia lainanhoitokustannuksia.

Lainojen yhdistäminen kannattaa

Lainojen yhdistäminen sujuu näin

Lainojen yhdistäminen on helppoa ja nopeaa. Voit tehdä seuraavat valmistelut, jotta yhdistelylainan hakeminen sujuisi vielä ketterämmin ja lainojen vertailu olisi helpompaa.

 • Ota tiedot esille mitä lainoja sinulla on
 • Tarkista paljonko velkoja on vielä maksamatta
 • Tarkista lainojen korot ja sivutkulut

Lainojen yhdistäminen onnistuu seuraavalla tavalla:

 1. Valitse aluksi listasta pankki, luotonmyöntäjä tai lainanvälittäjä, jolle lähetät lainahakemuksesi.

  Valitse listaamistamme vaihtoehdoista sopiva palvelu lainasi yhdistämiseen. Olemme listanneet lainojen yhdistämistä varten mahdollisimman kattavan valikoiman lainanvälittäjiä, joita käyttämällä lainahakemuksesi kilpailutetaan mahdollisimman monella pankilla ja lainanantajalla samanaikaisesti. Tämä säästää sinun aikaasi ja rahaasi. Voit suorittaa lainojen yhdistämisen ja saada rahat tilillesi saman päivän aikana.

 2. Kun täytät lainahakemuksesi, niin ilmoita että haluat yhdistää lainoja tai valitse lainoistasi ne, jotka haluat yhdistää.

  Riippuen lainahakemuksesta sinun on mahdollista ilmoittaa jo lainahakemuksen alussa, että haluat yhdistää lainasi. Näissä hakemuksissa voit valita yleensä kokonaissumman, jota haetaan ja lisäksi ilmoitetaan kuinka isolla summalla tästä halutaan yhdistää lainoja. Esimerkiksi voit hakea lainaa 14 000 euroa ja yhdistää lainoja 12000 eurolla.

  Toisissa lainahakemuksissa ilmoitetaan halusta yhdistää lainoja kohdassa, jossa listataan olemassa olevia lainoja. Täytät ensin tiedot olemassa olevista lainoistasi ja sen jälkeen valitse ne lainat, jotka haluat yhdistää.

 3. Täytä lainahakemuksesi aina huolellisesti omilla tiedoillasi.

  Täytä lainahakemuksesi lainojen yhdistämiseksi aina mahdollisimman tarkasti. Näin varmistut siitä, että hakemuksesi voidaan käsitellä automaattisesti mahdollisimman pitkälle.

 4. Lähetä lainahakemuksesi ja odota vastausta.

  Saat vastauksen lainahakemukseesi yleensä välittömästi ja tiedät saatko heti lainaa vai pitääkö sinun esim. toimittaa jotain dokumentteja hakemuksesi tueksi esim. tulotiedot (eläke- tai palkkatosite). Jos lähetät lainahakemuksesi lainanvälittäjän kautta, niin voit saada useita tarjouksia lainallesi.

 5. Vertaile kaikkia saamiasi lainatarjouksia keskenään ja valitse sinulle paras laina.

  Vertaile kaikkia saamiasi lainatarjouksia keskenään. Tarkista lainojen nimelliskorko ja todellinen vuosikorko. Laina-aika on myös tärkeä tarkistaa tarjouksissa, monessa lainatarjouksessa voi olla pidempi laina-aika kuin on tarpeellista. Kun olet valinnut sinulle sopivan lainan, niin se maksetaan tilillesi jopa saman päivän aikana.

Lainojen yhdistäminen tuo välittömästi säästöä

Lainojen yhdistäminen tuo sinulle merkittävää hyötyä, sillä voit saada lainaa pienemmällä korolla yhdistelylainallesi kuin usealle pienelle lainalle. Tämä tarkoittaa, että voit säästää merkittäviä summia rahaa, joka kuukausi ja koko lainan aikana.

Yhdistä lainat kun olet saanut kaikilta kilpailuttamiltasi pankeilta ja luotonantajilta vastauksen. Yleisimmin yhdistelylaina on se kaikkien edullisin ratkaisu, mutta joskus voi olla myös niin, ettei lainojen yhdistäminen kannata. Siksi sinun onkin tärkeää tutustua kaikkiin lainoihin ja niiden lainaehtoihin huolella, ennen kuin valitset lainasi. Vertailemalla saat suurimman hyödyn yhdistelylainastasi

Lainojen yhdistäminen tuo säästöä

Lainojen yhdistäminen voi säästää merkittävästi rahaa. Mitä useamman lainan onnistut yhdistämään, niin sitä enemmän säästät kuukaudessa, sillä sinun tarvitsee maksaa vain yhden lainan sivukuluja. Tällä hetkellä lainan sivukulut ovat rajattu maksimissaan 150 € vuodessa, joten tarkista heti millaiset sivukulut sinulla on avoimissa lainoissasi. Jos sinulla ennen syyskuuta 2019 otettuja lainoja, niin mahdollisesti näissä lainoissa voi olla korkeat sivukulut lainan korkean nimelliskoron lisäksi. Voit säästää siis jopa useita tuhansia euroja laina-aikana yhdistäessäsi lainat.

Lainojen yhdistäminen tuo säästöjä, jos uuden lainan todellinen vuosikorko on pienempi kuin vanhojen lainojesi. Todellinen vuosikorko ottaa huomioon myös lainassa olevat sivukulut. Etenkin vanhojen lainojen (otettu ennen syyskuuta 2019) todellinen vuosikorko voi olla korkea, sillä silloin lainan sivukuluja ei oltu rajoitettu 150 € vuodessa. Vertaa siis mikä on todellinen vuosikorko avoimissa lainoissasi ja lainatarjouksissa, joita olet saanut lainojesi yhdistämiseksi. Sinun kannattaa myös tarkistaa lainojesi laina-aika. Pidempi laina-aika tuo pienemmän kuukausimaksun lainalle, mutta maksaa pitkässä juoksussa enemmän. Lyhyempi laina-aika antaa sinulle mahdollisuuden maksaa laina takaisin nopeasti ja lainan kokonaiskulut pysyvät pienempänä, mutta lainan kuukausierä tulee olemaan kalliimpi.

Luottojen yhdistäminen säästää rahaa

Mistä yhdistelylaina?

Yhdistelylaina on luotto, jonka tarkoituksena on lainojen yhdistäminen. Yhdistelylainat voit löytää helposti netin kautta,

Lainojen yhdistämistä voit koittaa myös hakemalla yhdistelylainaa yksitellen jokaiselta lainanantajalta. Tällä tavoin voit tehdä esikarsintaa etsimällä vain sellaisia lainanantajia, jotka myöntävät sellaista lainaa kuin etsit. Lainan hakeminen yksitellen on kuitenkin aikaa vievää ja sinun tarvitsee täyttää monia lainahakemuksia, jotta saat riittävän kattavan vertailun lainoillesi. Jos vertaat vain muutaman lainanantajat lainatuotteita, niin vaarana on, että et saa parasta vaihtoehtoa yhdistelylainallesi.

Lainojen yhdistämisen voit myös tehdä lainanvälittäjän kautta. Parhaimmassa tapauksessa sinun tarvitsee käyttää vain yhtä palvelua lainan saamiseksi. Lainanvälittäjän avulla voit saada yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia ja sinun on helppo verrata saamiasi tarjouksia keskenään. Näin säästät aikaasi ja rahaasi samalla kun haet itsellesi parempaa lainaa. Voit saada lainan kilpailutettua ja tilillesi jopa saman päivän aikana.

Yhdistä lainat sillä tavalla, mikä tuntuu helpoimmalta omasta mielestä. Tärkeintä on kuitenkin verrata kuinka paljon säästöä voit saada aikaiseksi lainojen yhdistämisen avulla. Todellinen vuosikorko voi tippua lainoissasi merkittävästi ja oman talouden hoitosi helpottuu, kun sinun tarvitsee huolehtia vain yhdestä lainasta usean lainan sijaan.

Mistä saa yhdistelylainan?

Yhdistelylainaa sinun on mahdollista saada useasta paikkaa. Useimmat pankit ja luotonantajat myöntävät yhdistelylainaa lainojen yhdistämiseksi. Sinun on mahdollista hakea yhdistelylainaa esimerkiksi seuraavista paikoista;

Netissä toimivat pankit ja luotonmyöntäjät: Netissä toimii useita pankkeja ja luotonmyöntäjiä, jotka ovat erikoistuneet yhdistelylainan myöntämiseen. Myös luotonmyöntäjät, joilla ei ole varsinaista yhdistelylainaa myöntävät lainaa lainojen yhdistämiseksi.

Oma pankki: Voit hakea yhdistelylainaa omasta pankistasi, sillä oma pankkisi tietää taloudellisen tilanteesi ja voi myöntää edullisen lainan, jos raha-asiasi ovat kunnossa ja sinulla on jotain vakuuksia lainaa vastaan. Pankista voi olla kuitenkin vaikeaa saada yhdistelylainaa, ellei sinulla esimerkiksi ole asuntolainaa samassa pankissa. Muuten pankit tarjoavat myös vakuudettomia luottoja, jotka kannattaa kilpailuttaa.

Mistä lainaa velkojen maksuun?

Lainaa velkojen maksun on mahdollista useasta paikasta. Jos sinulle on kerääntynyt esimerkiksi useita pienlainoja, niin sinun on kannattaa tarkistaa lainojesi todellinen vuosikorko. Tämä voi yllättää sinut, sillä sivukulut voivat olla suuret, jos sinulla on ennen vuoden 2019 syyskuuta otettuja lainoja.

Lainaa velkojen maksuun voit löytää sivustomme kautta. Yhdistä lainat valitsemalla ensin palvelu, johon lähetät lainahakemuksesi. Olemme listanneet palvelut, joissa hakemuksesi kilpailutetaan mahdollisimman kattavasti, jotta saisit mahdollisimman monta vaihtoehtoa velkojesi maksuun.

Miksi lainojen yhdistäminen ei aina onnistu?

Lainojen yhdistäminen ei aina välttämättä onnistu. Tämä voi johtua monesta asiasta. Jos sinun taloudellinen tilanteesi on vielä tasapainossa ja haluat yhdistää useamman lainan yhdeksi, niin sinulla ei pitäisi olla mitään estettä lainan saannille.

Jossain tapauksessa lainojen yhdistäminen ei onnistu siksi, että haet yhdistelylainaa jokaiselta lainanantajalta erikseen. Jo muutaman hylätyn lainahakemuksen jälkeen voi tulla olo, ettei lainoja saa yhdistettyä ollenkaan. Aina kannattaakin myös hakea lainanvälittäjän kautta lainojen yhdistelyä jotta saat mahdollisimman kattavan vertailun yhdistelylainallesi.

Jossain tapauksissa yhdistämislainaa tarjoavat luotonmyöntäjät eivät enää yhdistelylainaa, jos he arvioivat, että lainanhakijalla ei ole välttämättä valmiuksia selviytyä lainan takaisinmaksusta. Tässä tapauksessa voi olla vielä mahdollista hakea järjestelylainaa, jotta saisit taloutesi kuntoon.

Järjestelylaina on vaihtoehto päästä eroon veloista

Järjestelylainaa sinun on mahdollista hakea siinä vaiheessa, kun et enää tunnu saavan uutta lainaa selvitäksesi edellisten lainojen kuluista. Tässä vaiheessa on hyvä viimeistään miettiä järjestelylainaa. Järjestelyluotto auttaa sinua, sillä luottojen yhdistäminen yleensä antaa liikkumavaraa kuukausittaisiin lainakuluihin. Jos sinulla on kerääntynyt lainoja yhteensä yli 10 000 euroon asti, niin yksi mahdollisuus parantaa mahdollisuuksia saada lainaa on yhteishakija lainahakemukselle. Ota kuitenkin huomioon, että yhteishakija on myös vastuussa lainasta, joten jos et onnistu maksamaan lainaa takaisin, niin se jää yhteishakijan maksettavaksi.

Yleensä järjestelylainaa haetaan seuraavissa tapauksissa:

 • Sinulla on useita lainoja monelta eri luotonmyöntäjältä
 • Olet ylivelkaantunut ja sinulla vaikeuksia selvitä lainakuluista
 • Sinulla on ollut maksuvaikeuksia menneisyydessä
 • Sinulla on maksuhäiriömerkintä
Mitä muita vaihtoehtoja järjestelylainalle löytyy?

Jos et onnistu saamaan järjestelylainaa, luottojesi yhdistäminen voi olla vielä mahdollista. Sinulla on muutama vaihtoehto, jotta saisit velkasi maksettua.

Takuusäätiö apuna lainanjärjestelyssä

Takuusäätiö voi myös auttaa järjestelemään lainasi, sillä Takuusäätiöltä voi olla mahdollista saada takaussitomus järjestelylainalle. Takuusäätiö toimittaa takaussitoumuksen pankille, jonka tehtävä on huolehtia siitä, että järjestelylainaa käytetään ainoastaan yksilöityjen velkojen maksuun ja järjestelylainan nostokulujen hoitoon. Tämän jälkeen järjestelylainan myöntänyt pankki toimittaa kaikki kuitit maksetuista veloista Takuusäätiölle. Tarkoituksena on, että ainoaksi velaksi jää järjestelylaina ja samalla estetään lisävelkaantuminen.

Sosiaalinen luotto on kuntien järjestämä järjestelyluotto

Tällä hetkellä noin kolmekymmentä kuntaa tarjoaa Suomessa asukkailleen sosiaalisia luottoja. Sosiaalisen luoton tarkoituksena on ehkäistä ihmisten sosiaalista syrjäytymistä ja ylivelkaantumista. Sosiaalista luottoa on mahdollista saada, jos kohtuuehtoista luottoa ei ole mahdollista saada pienituloisuuden tai vähävaraisuuden vuoksi. Kuitenkin luoton hakijalla tulee olla kyky suoriutua luoton takaisinmaksusta. Sosiaalista luotto voidaan myöntää seuraaviin perusteltuihin menoihin:

 • Velkaantumiskierteen katkaisemiseen
 • Talouden hallintaan saattamiseen
 • Kodin hankintoihin
 • Asumisen turvaamiseen
 • Työllistymisen edistämiseen
 • Kuntoutumisen edistämiseen
 • Sosiaalisen kriisin ylittämiseen
Yhdistä lainat

Usein kysyttyjä kysymyksiä lainojen yhdistämisestä

Alla on useimmin kysyttyjä kysymyksiä lainojen yhdistämisestä.

Miten lainojen yhdistäminen käytännössä toimii ja miten se tapahtuu?

Lainojen yhdistäminen toimii käytännössä niin, että koko yhdistelylaina maksetaan kokonaisuudessaan hakijan tilille. Kun olet saanut yhdistelylainan tilillesi, niin voit alkaa maksamaan auki olevia lainojasi takaisin yksi kerrallaan.

Jotkut luotonmyöntäjät maksavat vanhat lainat pois asiakkaan puolesta, kun heille on annettua tieto näistä lainoista. Jollain lainanantajilla tämä on myös ehtona yhdistelylainalle, jotta he varmistuvat, että laina käytetään lainojen takaisinmaksuun.

Miksi lainojen ja luottojen yhdistäminen kannattaa?

Lainojen yhdistäminen kannattaa sillä voit säästää merkittäviä summia lainakustannuksissasi joka kuukausi. Lainojen yhdistäminen on erityisen kannattavaa, mikäli lainasi nimelliskorko on yli 20 % tai sinulla on vanhoja lainoja, joissa sivukulut ovat yli 150 € vuodessa. Tarkista myös vanhojen lainojesi todellinen vuosikorko.

Mitä lainoja voi yhdistää?

Yhdistelylainalla sinun on mahdollista yhdistää olemassa olevia lainoja edullisemmaksi kokonaisuudeksi. Yhdistelylaina ei ole sidottu tiettyjen lainojen yhdistämiseen, joten voit yhdistää kaikki kalliit lainasi yhteen.

Yhdistelylainalla voit yhdistää esimerkiksi:
– Pikavipit
– Kulutusluotot
– Pikalainat
– Joustoluotot
– Luottokorttivelat
– Vakuudettomat luotot

Millaisella korolla yhdistelylainaa saa – Mikä on yhdistelylainani korko?

Korko lainojen yhdistämiseen määritetään aina henkilökohtaisesti hakijan henkilökohtaisen tilanteen ja lainahakemuksen perusteella. Yhdistelylainan korot ovat alkaen 4 %. Jokainen hakija saa yksilöllisen lainatarjouksen. Jos lainaa lainanvälittäjän kautta, niin näet saamiesi lainatarjousten korot samassa näkymässä ja voit vertailla lainoja keskenään.

Lainasi korko voi olla kiinteä koko laina-ajalle tai luotto voi olla sidottu Euribor-korkoon, jolloin lainan korkoa tarkistetaan aina tietyin väliajoin. Lainasi korkoehdot ilmoitetaan selkeästi lainasi ehdoissa ja lainasopimuksessa.

Miten valita paras yhdistelylaina?

Paras yhdistelylaina löytyy ainoastaan vertailemalla lainoja huolellisesti. Kun olet hakenut yhdistelylainaa ja saanut lainatarjouksia, niin vertaa saamiesi lainatarjousten kustannuksia nykyisiin lainakustannuksiisi.

Yhdistelylainan laina-aika riippuu taloudellista tilanteestasi ja siitä haluatko maksaa lainan mahdollisimman nopeasti takaisin. Jos haluat maksaa lainan nopeasti takaisin, niin selviät pienemmillä lainan kokonaiskustannuksilla. Jos haluat helpotusta nykyiseen taloudelliseen tilanteeseen, niin valitse laina-aika, joka antaa sinulle sopivan kuukausierän lainallesi.

Muista verrata myös mikä on olemassa olevien lainojesi nimelliskorko, sekä todellinen vuosikorko. Vanhoissa lainoissa voi olla sivukuluja, jotka nostavat lainan kustannuksia merkittävästi.

Voiko lainoja yhdistää puolison kanssa?

Sinun on mahdollista yhdistää lainoja puolisosi kanssa. Tämä on erityisen hyvä silloin, jos teillä on yhteistä lainaa, jota on otettu yhteisiä hankintoja varten. Kun haet lainaa yhteishakijan kanssa, niin luotonmyötäjät myöntävät lainaa usein paremmilla ehdoilla kuin yksin hakiessa. Voitte siis saada enemmän lainaa pienemmällä korolla kuin yksin hakiessa.

Kun haet yhdistelylainaa yhdessä puolison kanssa, niin olette molemmat vastuussa lainanmaksusta. Voitte saada merkittävää säästöä aikaan, mitä enemmän lainoja onnistutte yhdistämään.

Miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu?

Lainan yhdistäminen ei usein onnistu, jos sinulla ei ole säännöllisiä palkka- tai eläketuloja. Useimmilla luotonmyöntäjillä on ehtona säännölliset tulot, jotta voisit onnistuneesti suoriutua lainan takaisinmaksusta.

Lisäksi sinulla ei saa olla luottohäiriömerkintää. Jollain luotonmyöntäjillä voi olla lisäksi ikäraja luotonmyöntämiselle (esim. 20 vuotta).